Venüs'te Yaşam Belirtisi Bulundu


Venüs

Venüs'te hayat var mı?

Venüs'te hayat var mı?

Venüs'te hayat var mı?

İngiltere'de Cardiff Üniversitesi (İngiltere) ile Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nden (ABD) bilim insanları, Venüs gezegeninin atmosferinde olası yaşam belirtisine işaret eden biyolojik kökenli olabilecek fosfin maddesi keşfetti. Gezegenin atmosferindeki bulutlarda ise sıcaklığın 50 santigrat olduğu ifade edilirken; bu bulutların içerisinde fosfin gazının tespit edildiği belirtildi. Araştırmacılar, fosfin tespitinin kendi başına 'mikrobiyal yaşam için sağlam bir kanıt' olmadığını, gezegende potansiyel olarak bilinmeyen jeolojik veya kimyasal süreçlerin meydana geldiğinin bir göstergesi de olabileceğinin altını çizdi. Uzmanlar, Venüs'ün bulutlarındaki gazın daha iyi araştırılması gerektiğini ifade etti.

Fosfin gazı demek hayat mı demek ?

Fosfin gazı demek hayat mı demek ?

Araştırmacılar gerçek yaşam formlarını henüz keşfetmediler, ancak fosfinin oksijensiz ortamlarda gelişen bakteriler tarafından üretildiğini kaydedildi. Dünya dışı yaşamın varlığı, tarih boyunca bilimin en önemli sorularından biri oldu. Araştırmacılar, Güneş sistemi ve ötesindeki diğer gezegenlerde ve uydulardaki "biyo-imzalar"ı ve dolaylı yaşam aramak için sondaları ve teleskopları kullandı.

Fosfin Nedir?

Fosfin Nedir?

Fosfin (IUPAC adı: phosphane),hydrogenfosfid, phosphamine, phosphorus trihydride, phosphorated hydrogen adlarıyla da anılan ve PH3 formülüyle gösterilen bir tür kimyasal bileşiktir. Fosfin, -88 santigrat derece (°C) kaynama noktasına sahiptir; renksiz, yanıcı ve zehirli bir gazdır. Saf fosfin kokusuz olmakla birlikte, ofsubstituted fosfin ve diphosphane ( P2H4 ) bulunduran bileşikler, sarımsak ya da çürük balık gibi son derece hoş olmayan bir kokuya sahiptir. Ticari olarak üretilen fosfin gazına da ayırt edici olması amacıyla sarımsak esansı eklenmektedir. Gaz çok zehirli olduğu için küçük yoğunluklarda bile öldürücü olabilir. Ayrıca kokusuz ve renksiz olması nedeniyle ilişiği olan yerlerde varlığının anlaşılması zor olduğundan dikkatli olunması gerekmektedir. Uzun süreli dokunmalarda, görme yitimine yol açabilir. İnsanda, soluk borusu bölgelerinde ve iskelette ciddi süreğen (kronik) hasara neden olur.


eh423115t6m9Venüs'te Yaşam Belirtisi Bulundu7i347500mrsnsakarya'da corona virüs şüphesi8v338638c52hSuriye Parlamentosu 'Ermeni Soykırımı'nı tanıyan karar tasarısını kabul ettix7337714grsb11 şubat 2020 pegasus Viyana - İstanbul seferi kaptanı bilincini kaybettisq333967jp63Makedonya Üsküp saat Kulesi

İlginizi çekebilir

11 şubat 2020 pegasus Viyana - İstanbul seferi kaptanı bilincini kaybetti

Makedonya Üsküp saat Kulesi