Damak Şişmesi Neden Olur?

Bölge Gündem Sağlık haberleri editörü Berkem Temizel, damak şişmesi neden olur sorusunu araştırarak bir makale yayınladı. Damak şişmesi nedenleri haberimizde.
Damak şişmeniz var ise bazı alerjiler, gıdalarda yer alan tahriş edici çeşitli maddeler, kemikler veya sivri gıdalara bağlı bazı yaralanma durumları, soğuklar, enfeksiyonlar veya damak kanseri gibi bazı rahatsızlıkları içerisinde barındırmakta olan birçok etkenin de bunda payı olabilir. Tedavisi ise, rahatsızlıkların altında yatmakta olan sebeplere bağlı şekilde değişiklik de gösterebilir ve yine damak şişmesi durumu devam ediyor veya çok daha kötüleşiyor ise mutlaka bir uzman doktora gözükmek gerekir.
Damak Şişmesinin Nedenleri Nelerdir
Damak şişmesinin nedenlerini birkaç farklı dal içerisinde incelememizde fayda vardır. Peki damak şişmesi neden olur? İlk neden alerjilerdir. Alerjiler bu hastalığın en yaygın sebepleri arasında yer almaktadır. Vücudun çeşitli zararlı maddelere karşı verdiği bir çeşit reaksiyondur. Genel anlamıyla iltihaplanma ve tahriş ile birlikte kendisini belli etmektedir. Yine farklı belirtiler de vardır aşırı öksürmek, nefes darlığı, hapşırmak ve kulaklarda, damakta, burunda ve boğaz ile dudaklarda gereğinden fazla kaşınmalar, hırıltılı solunum gibi birçok alerji belirtisi sayabiliriz.
Damak Şişmesi Tedavisi
Damak şişmesinin tedavisine gelecek olursak damak şişmesine sebep olan alerjik bazı reaksiyonlardan kaçmalısınız. Bunun da en önemli yöntemi farkında olmaktır. Birçok vatandaş bu duruma yine çeşitli gıdaların alerjiye neden olduğunu düşünürler ve haklılardır. Şüpheye düştüğünüz takdir de o yemeyi yememelisiniz. Yine balık, yumurta, süt gibi besinler alerjiyi tetikleyen gıdalardır.
Sinüs Enfeksiyonu ve Damak Şişmesi
Yine kafamızda bulunan bazı hava boşluklarının iltihap olması sinüzit olarak isimlendirilmektedir. Bu boşluklar burun içerisinde bulunduğu gibi de yanakların arkalarında ve yine gözlerin etrafında da var. Damak şişmesinin de bir nedeni olan sinüzit hastalığı genel anlamıyla enfeksiyon, alerjiler veya havadaki bazı kimyasallara ve partiküllere maruz kalınması ile beraber olarak meydana gelmektedir. Yüzünüzde duyarlılık veya baskı, ateş ve burun doluluğu ve baş ağrısı, boğaz ağrısı ve öksürme veya bulanık balgam akıntısı da yaşayabilmektesiniz böyle bir durumda. Tedavisine gelecek olursak sinüziti bazı antibiyotikler ile birlikte tedavi edebilmeniz mümkündür. Sinüslerin tahliyeleri açısından sıcak duş ile birlikte okaliptüs de kullanmanız sizin faydanıza olacaktır. Sinüs enfeksiyonunun da yine erken tedavi edilmesi antibiyotik tedavisine ihtiyaç duyulmakta olan diğer bakteriyel enfeksiyonları da engeller. Daha fazla sağlık haberleri için tıklayınız.
53669384upq6İnternet Hızını Etkileyen Faktörler ve İyileştirme Yolları7y539592fi9bSevgilinize Hediye Almak İçin Geç Kalmış Değilsinizst4238118qhcEn iyi internet sağlayıcı firma hangisi?r3404415kxvcErdoğan: Yerli Uçak 2023'de hangardan çıkacakmg4018828jayEn Sevilen Animasyon Yapımlargv3976643cxjMaske Takmama Cezası 900 TL
İlginizi çekebilir