Virüs tehdidi Türkiye'de ne zaman bitecek?


Virüs tehdidi Türkiye

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serhat Ünal, Türkiye'de virüs tehdidinin ne zaman biteceğine ilişkin, "Vatandaşlarımız her şeye çok riayet ederse, benim kişisel tahminim inşallah haziran başına bir rahatlama olacağını umuyorum" dedi.

ELİNİZE BULAŞSA BİLE YIKAYINCA KURTULUYORSUNUZ

ELİNİZE BULAŞSA BİLE YIKAYINCA KURTULUYORSUNUZ

Hacettepe Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı ve Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Serhat Ünal, yaptığı açıklamada, virüsün Türkiye'ye diğer ülkelere göre daha geç geldiğini, bundan dolayı çok önemli zaman kazanıldığını söyledi. Koronavirüs'e karşı mücadelede en önemli önlemlerden birisinin elleri sık yıkamak olduğunu vurgulayan Ünal, "Ellerinizi sık sık yıkayın, olmuyorsa el dezenfektanı kullanın, olmuyorsa kolonyayla temizleyin. Kalabalık yerlere girmeyin, aranıza mesafe koyun. Bulaşma zinciri en net nasıl kırılır? Bir araya gelmemekle, evden çıkmamakla, sonra elini temizlemekle. Çünkü eline bulaşsa bile hemen yıkarsan buradan kırdın zinciri" diye konuştu.

HAZİRAN BAŞINDA BİR RAHATLAMA OLACAĞINI UMUYORUM

HAZİRAN BAŞINDA BİR RAHATLAMA OLACAĞINI UMUYORUM

Ünal, verilerden yola çıkarak vaka sayısında tepe noktasına ne zaman ulaşılacağına yönelik bilimsel hesaplamalar yapılabildiğini, ancak bunların hepsinin yine tahminlerden ibaret olduğunu kaydetti. Ünal, virüs tehlikesinin ne zaman ortadan kalkacağına ilişkin kendi tahminini ise şöyle açıkladı: "Vatandaşlarımız her şeye çok riayet ederse, evden çıkmazsa, ellerini yıkarsa, esas destek orada, kilit nokta orası, yani bu benim kişisel tahminim böyle giderse yaz ayları civarında, yaz aylarına gelirken bir rahatlama olacağını umuyorum. Tabi kalbimin bir köşesi böyle olsun istiyor ama mümkün olduğu kadar sıyrılıp baktığım zaman tedbirler çok iyi olmak kaydıyla inşallah Haziran başına falan bir rahatlama olacağını umuyorum."


yp375481srxzÇocukları olan ailelere corona virüsü uyarısı!d7375471puxzİstanbul'da bomba paniği: Marmaray'da...gi375415dofiAVM’lerin açılmasını Bakan Berat Albayrak istiyor3y375407fwjuKim'in yerine kız kardeşi Kim Yo-Jong mu gelecek?k9375390qfu2Sağlık Bakanlığı'ndan kritik uyarı: Evinizde Bu İlaçlar Varsa Hemen Atınx63753552ougŞeyma Subaşı'nın yeni 'bağımlılığı'

İlginizi çekebilir

Kim'in yerine kız kardeşi Kim Yo-Jong mu gelecek?

Sağlık Bakanlığı'ndan kritik uyarı: Evinizde Bu İlaçlar Varsa Hemen Atın

Şeyma Subaşı'nın yeni 'bağımlılığı'