Forbes koronaya karşı Türk hamamı ve kolonyayı önerdi


Forbes koronaya karşı Türk hamamı ve kolonyayı önerdi

Forbes'in yazarı Gretchen Kelly, koronavirüse karşı Türk hamamı ve kolonyayı önererek, hamam kültürünü "Türkiye'nin Temiz Kültürü" başlıklı yazısında anlattı.

KORONAVİRÜSE KARŞI HAMAM VE KOLONYA

KORONAVİRÜSE KARŞI HAMAM VE KOLONYA

Forbes'in seyahat yazarı Gretchen Kelly, koronavirüs salgınının tüm dünyayı sarmasının ardından gezginlere Türk hamam kültürünü ve kolonyayı bu sözlerle tavsiye etti. Kılıç Ali Paşa Hamamı gibi tarihi hamamların yanı sıra İstanbul'daki daha modern hamamların gezginler için hem temiz hem de ilham verici bir deneyim yaşattığını söyleyen Kelly, Türk zeytinyağı bazlı sabun ile hamamlarda kullanılan keselerin normal banyolarda da kullanılabileceğinden bahsetti.

TÜRK KOLONYASI RÖNESANS YAŞIYOR

TÜRK KOLONYASI RÖNESANS YAŞIYOR

Forbes'te yer alan yazıda Türk kolonyasından da bahsedildi. Kelly, koronavirüs salgınından sonra satın almanın oldukça zorlaştığı kolonyanın yeni bir rönesans dönemi yaşadığını söyledi. "Yüksek alkol içerikli kolonya (limon versiyonunda yaklaşık yüzde 80 etanol var) dökmek bir Türk ritüeli. Kolonya , genellikle gül, kır çiçekleri, narenciye ve diğer popüler kokular gibi kokulara sahip yüksek alkol içeriğine sahip bir dezenfektan. Konuklara bir hoşgeldin ritüeli olarak kullanıldığı için koku çok baskın değil. Kolonyaya olan talep o kadar çarpıcı bir şekilde arttı ki, geleneksel üreticiler talepleri karşılamakta zorlanıyor ancak hala bulunabiliyor."

HAMAM KÜLTÜRÜ ÜRÜNLERİNİ TAVSİYE ETTİ

HAMAM KÜLTÜRÜ ÜRÜNLERİNİ TAVSİYE ETTİ

Gezginlerin İstanbul'un tarihi ve modern hamamlarına seyahat etmek için seyahat kısıtlamalarının kadırılmasını beklemek zorunda olduğunu hatırlatan yazar, "Türk tarzı banyo için yatıştırıcı zeytinyağı sabunlarına, renkli peştemallere, bakır kaselere ve diğer ürünlere internet üzerinden erişilebileeğini söyledi.


yp375481srxzÇocukları olan ailelere corona virüsü uyarısı!d7375471puxzİstanbul'da bomba paniği: Marmaray'da...gi375415dofiAVM’lerin açılmasını Bakan Berat Albayrak istiyor3y375407fwjuKim'in yerine kız kardeşi Kim Yo-Jong mu gelecek?k9375390qfu2Sağlık Bakanlığı'ndan kritik uyarı: Evinizde Bu İlaçlar Varsa Hemen Atınx63753552ougŞeyma Subaşı'nın yeni 'bağımlılığı'

İlginizi çekebilir

Kim'in yerine kız kardeşi Kim Yo-Jong mu gelecek?

Sağlık Bakanlığı'ndan kritik uyarı: Evinizde Bu İlaçlar Varsa Hemen Atın

Şeyma Subaşı'nın yeni 'bağımlılığı'