Şanlıurfa Akçakale'ye Roket ve Havan Topu Atıldı

Bugün (10 Ekim 2019) Şanluurfa'nın Akçakale ilçesine Suriye tarafından saat 14:30 sularında havan topu ve roket atılmıştı. Şanlıurfa Valiliği'nden son dakika açıklaması geldi.

Siviller Hedef Alındı

Barış Pınarı Harekatı devam ederken, YPG/PKK kontrolündeki bir bölgeden Akçakale'ye 2 havan mermisi ve roket atıldı. Saldırının ardından Akçakale'nin tam karşısındaki hedeflere Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından obüs atışları yapıldı ve insansız hava araçları da bölgeden görüntü aldı. Teröristler ise İHA'ların görüntü almasını önlemek amacıyla lastik yaktılar.
Ayrıca, Akçakale Belediyesi hoparlörlerinden yapılan anonslarla da halka sınır hattından uzak durmaları çağrısı yapıldı.

Şanlıurfa Valiliği Açıklama Yaptı 2 Kişi Vefat Etti

Valiliğin yaptığı açıklama şu şekilde:
"09.10.2019 tarihinde başlatılan Barış Pınarı Harekatı ile birlikte Suriye tarafından atılan havan ve roket mermilerinin İlimiz Akçakale ve Ceylanpınar ilçelerimize isabet etmesi sonucu; Barış Pınarı Harekatının ilk şehidi Suriye uyruklu 9 aylık bebek Muhammed Omar ve Akçakale ilçemizde görevli Vergi Dairesi Başkanlığına bağlı maliye memurumuz Cihan Güneş şehit olmuştur. Atılan roket ve havan mermilerinin isabeti sonucu 46 vatandaşımız da yaralanmıştır. Yaralı vatandaşlarımız Akçakale Devlet Hastanesi ve diğer hastanelerimize sevk edilerek tedavi altına alınmıştır.
Şehit olan vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur. "

paylaş & yorumla

3+ yıl önce yayınlandı.